Ha szereted a rántott csirkét, bármikor szívesen eszel egy jó csirkepaprikást, és a csirkeraguleves a kedvenc levesed, akkor egy újabb csirkés receptnek is lesz helye az asztalon.
Fehérboros-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 4 db csirkecomb
- köretnek karfiol
- köretnek brokkoli
- 3 szál rozmaring
- ízesítéshez citrom
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 dl tejszín
- ízesítéshez őrölt bors
- köretnek sárgarépa
- 5 dl (olaszrizling) fehérbor
- 3 dl húsleves
Elkészítés
A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítjuk mindkét felét. Ha szép barnák a combok, megszórjuk a rozmaringgal, egyszer átpirítjuk, és felöntjük a borral. 2-3 dl húslevet öntünk rá, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Nagyon kevés cukorral, fehér borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Miután megpuhultak a combok, a tejszínnel összeforraljuk. A zöldségeket külön vízben félpuhára főzzük, és a csirkecombokhoz keverjük.
Tipp: nagyon jól megy hozzá a gomba és a paradicsom is, bátran variálhatjuk a zöldségeket!
További csirkereceptek az NLCafén:
- 7 csirkés recept bloggereink konyhájából
- Gyors vacsora: ropogós csirkefalatok
- Így készíthetsz KFC csirkét házilag