Isteni csirkecomb, ahogy még nem próbáltad

nlc | 2016. Április 09.
A holnapi ebéd ezzel meg is van: készítsd el ezt az isteni finom fehérboros-rozmaringos csirkecombot, és garantáljuk, hogy állandó szereplő lesz a család kedvenc csirkés receptjei között. Lehet, hogy még az örök bajnok csirkepaprikást is legyőzi.

Ha szereted a rántott csirkét, bármikor szívesen eszel egy jó csirkepaprikást, és a csirkeraguleves a kedvenc levesed, akkor egy újabb csirkés receptnek is lesz helye az asztalon.

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 4 db csirkecomb
  • köretnek karfiol
  • köretnek brokkoli
  • 3 szál rozmaring
  • ízesítéshez citrom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • ízesítéshez őrölt bors
  • köretnek sárgarépa
  • 5 dl (olaszrizling) fehérbor
  • 3 dl húsleves
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítjuk mindkét felét. Ha szép barnák a combok, megszórjuk a rozmaringgal, egyszer átpirítjuk, és felöntjük a borral. 2-3 dl húslevet öntünk rá, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Nagyon kevés cukorral, fehér borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Miután megpuhultak a combok, a tejszínnel összeforraljuk. A zöldségeket külön vízben félpuhára főzzük, és a csirkecombokhoz keverjük.

 

Tipp: nagyon jól megy hozzá a gomba és a paradicsom is, bátran variálhatjuk a zöldségeket!

 

További csirkereceptek az NLCafén:

Exit mobile version