A legnépszerűbb ételek közé tartozik a csirkecomb, hiszen elkészítése nem különösebben bonyolult feladat, ráadásul még a magasabb minőségű csirkehús is elérhető áron kapható a boltokban. Számtalan csirkecombrecept ismert. Nagyon finom sütve, rántva, levesbe főzve is. Próbáld ki pikáns, kissé csípősebb-fűszeresebb, bundázott változatát.
A fűszeres, bundázott csirkecomb hozzávalói 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 tk. Erős Pista paprikaszósz
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított majoranna
- 1 tk. szárított petrezselyem
- másfél tk. só
- ízlés szerint bors
- bőséges olaj a sütéshez
Így készítsd el a fűszeres, bundázott csirkecombot
A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Nagyobb tálba üsd fel a tojásokat, villával keverd simára, habosra. Öntsd hozzá a tejet, a vizet, és keverd el benne az Erős Pistát is.
Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, a fokhagymát préseld bele, keverd hozzá a sót, borsot, fűszereket, szódabikarbónát. A folyékony hozzávalókat keverd a liszthez, ügyelve, hogy ne maradjon csomós. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnod.
Forgasd lisztbe a csirkecombokat, majd mártsd a fűszeres tésztába. Jusson bőven mindenhová.
Serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A bundázott csirkecombok minden oldalát süsd szép pirosra.
NLCafé tipp: a csirkecombokat érdemes 1 liter forróvízben elkevert leveskockából készített csirkehús levesalapban a sütés előtt puhára főzni. Így egészen biztosan a csontok mellett is átfő a hús, ráadásul omlósabb lesz, mint csupán megsütve.
További csirkecombrecepteket találsz az NLCafén
- Filézett csirkecomb kakukkfüves sütőtökkel – mennyei recept
- Így készül gyorsan, egyszerűen a spanyol tepsis csirkecomb
- 3 mennyei recept csirkecombrajongóknak
- Hogyan készül a mézes csirkecomb? Kapcsolódj a beszélgetésbe és megtudhatod
Fotó: Pinterest