Egyszerű, gyors és finom tócsni receptje

nlc | 2016. Április 12.
Ha gyorsan készítenél egyszerűen valami finomat, mindenképpen próbáld ki ezt a tócsnireceptet. Fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva laktató ebéd, vacsora lehet. És még a gyerekek is imádni fogják.

A tócsni a tradicionális magyar ételek egyike. A különlegesen finom krumplis recept alapján gyorsan, olcsón és egyszerűen készíthetsz laktató ebédet, vacsorát. Önálló fogásként is megállja a helyét, de szárazabb húsok mellé köretnek is kiváló. Tejföllel megöntözve, sajttal megszórva a gyerekek is nagyon kedvelik.

A tócsni hozzávalói 4 személyre

Így készítsd el a tócsnit

A krumplit hámozd meg, alaposan mosd le, töröld szárazra és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Keverd hozzá a lisztet és a felvert tojást. A tócsni a palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb legyen, ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd állni 15 percet.

Közben serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A többféleképpen is elkészíthető tócsnikat evőkanál segítségével szaggasd ki a tésztából, és bőséges zsiradékban néhány perc alatt süsd mindkét oldalukat pirosra.

Papírtörlőre szedve itasd le a felesleges olajat. Melegen önmagában, vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva kínáld.

NLCafé tipp: a tócsni tésztáját fél csomag összevágott medvehagymával is dúsíthatod. Még különlegesebb, még finomabb. Az alapreceptet karikákra vágott zöldhagymával megszórva is kínálhatod.

További tócsnireceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version