Házi Bounty
Hozzávalók:
- 85 g cukor
- 3 evőkanál olaj
- 50 g vaj
- 220 g tejcsokoládé
- 5 dl habtejszín
- 300 g kókuszreszelék
Elkészítés
A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.
Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp: Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket.
Házi sportszelet
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál kakaópor
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg darált keksz
- ízlés szerint rum
Elkészítés
A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, hogy az egészet jól összedolgozzuk. A masszát ezután tálcára terítjük, majd elegyengetjük úgy, hogy nagyjából 1 centi vastag legyen. Fontos, hogy a tetejét elsimítsuk, a csoki akkor mutat szépen rajta. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd ráöntjük a masszára, és egy késsel elsimítjuk. A sütit 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, majd feldaraboljuk. Hűtőben gond nélkül eláll 1 hétig.
Négercsók
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- 15-20 dkg étcsokoládé
- 6 ek. víz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 csomag (kis tasak) zselatin
- 2 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag ostyalap
Elkészítés
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a vízzel elkevert, felmelegített zselatint, majd betesszük a hűtőbe és megvárjuk, ameddig teljesen kihűl. Ha megvagyunk, beleöntünk 2 zacskó tejszínhabport, majd addig verjük, ameddig nem lesz tojásfehérjehab keménységű. Kicsit várunk, hogy a zselatin megfogja a krémet. Addig az ostyalapot pogácsaszaggatóval kivágjuk. A krémet habzsákba töltjük, rányomjuk az ostyára, majd ha egy kicsit szikkadt, olvasztott csokoládéba mártjuk és tálalásig hűtőben tároljuk.