Szinte naponta keresgélek a neten valami újat, hogy kedvezzek a családomnak. Egyik ilyen kalandozásnál akadtam rá erre a palacsintára. Egészséges és nagyon finom, szóval a kölykök imádják:
Zablisztes, túrós, amerikai palacsinta
Kb. 20 db mini palacsintához szükséged lesz:
• 25 dkg darabos túróra (a sima is jó, de darabossal jobb :))
• 3 tojásra
• 3 evőkanál cukorra (mindegy milyen, lehet barna, melaszos, sima fehér)
• 1/2 citrom levére
• 12 dkg zablisztre
• 3-4 evőkanál tejre
A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd ki a túróval, a cukorral és a citromlével. Add hozzá a zablisztet és 3-4 evőkanál tejet. Ez a túró levességétől is függ, meg a tojás méretétől is, szóval nem tudom pontosan megírni, hogy mennyi, nekem most épp 4 kellett, de 3-mal is remekül sikerült volna szerintem. Amikor jól kikeverted a tésztát, akkor verd fel a tojások fehérjét habnak, majd óvatosan add a lisztes masszához.
A sütésnek egy trükkje van, nem szabad teljes erővel sütni, mert könnyen odaég. Közepes lángon kezd, tegyél evőkanállal 3-4 kupacot külön-külön a kiolajozott/kivajazott serpenyőbe, és süsd oldalanként kb. 2-2,5 percig.
Masniék lekvárral és tejszínhabbal ették, én viszont kitaláltam, hogy a kedvenc pudingjainkkal fogjuk megkóstolni. A Landliebe csokoládés krémpuding és a Landliebe vaníliás krémpuding egyszerűen tökéletessé tette a palacsintánkat, és még egy kis gyümölcs a tetejébe. Igazán mennyei párosítás!
Az eredeti receptet itt találod: Masni Dekoráció
Találtam egy zseniális vacsorának valót is, amihez bátran használhattam a kedvenc Landliebe natúr joghurtomat. Gyorsan elkészül, és tényleg nagyon finom:
Joghurtos lángos virslivel töltve
Hozzávalók
• 50 dkg liszt
• 35 dkg joghurt (én Landliebe natúr joghurttal készítettem)
• egy tasak száraz élesztő
• 1 tojás
• 2 kiskanál só
• 5 darab bőrös virsli
• bő olaj a sütéshez
A hozzávalókból robotgéppel tésztát dagasztok, elég kemény állagú lesz, de ez így jó. Ekkor dönteni kell: ha frissen esszük, letakarva meleg helyen duplájára kelesztem, ha nem kérünk még belőle, akkor meg letakarva irány a hűtő.
Amikor enni akarunk, a tésztából gombócokat tépkedek, ezeket az ujjaim között böngyörgetve-vékonyítva lángos formára húzkodom. Ekkor beletekerem a virslit, majd forró olajban aranybarnára sütöm. A maradék tésztából sima lángosokat húzkodok. Papírtörlőn lecsepegtetem, és melegen tálalom.
Az eredeti receptet itt találod
Gondoltam, még egy főétel is kerüljön a listára. Ez az én saját receptem, már nem tudom, mikor találtam ki, de finom ínyenc ebéd vagy vacsora, és gyorsan elkészül.
Hozzávalók
• 50 dkg csirkemell
• kevés liszt
• 3 gerezd fokhagyma
• egy csili (elhagyható)
• 2 kiskanál currypor
• olaj
• só
• 2-3 dl Landliebe natúr joghurt
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, és pici lisztben megforgatom. A serpenyőben felforrósítom az olajat, és hirtelen aranybarnára sütöm a húscsíkokat. Ha picit lesül, nem gond, mert az egészet felöntöm a natúr joghurttal, beleteszem a csilit, a curryport, a fokhagymát, és lassú tűzön 5 percig összeforralom.
Rizzsel tálalom, nálunk nagy kedvenc!