Gasztro

Egy-két recept, amit ki kell próbálnod

Nem tudom, te hogy vagy vele, de szeretem az izgalmas recepteket, és azt is szeretem, ha valami apró saját ötlettel még ínycsiklandozóbbá tehetem.

Szinte naponta keresgélek a neten valami újat, hogy kedvezzek a családomnak. Egyik ilyen kalandozásnál akadtam rá erre a palacsintára. Egészséges és nagyon finom, szóval a kölykök imádják:

Egy-két recept, amit ki kell próbálnod

Zablisztes, túrós, amerikai palacsinta

Kb. 20 db mini palacsintához szükséged lesz:
• 25 dkg darabos túróra (a sima is jó, de darabossal jobb :))
• 3 tojásra
• 3 evőkanál cukorra (mindegy milyen, lehet barna, melaszos, sima fehér)
• 1/2 citrom levére
• 12 dkg zablisztre
• 3-4 evőkanál tejre

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd ki a túróval, a cukorral és a citromlével. Add hozzá a zablisztet és 3-4 evőkanál tejet. Ez a túró levességétől is függ, meg a tojás méretétől is, szóval nem tudom pontosan megírni, hogy mennyi, nekem most épp 4 kellett, de 3-mal is remekül sikerült volna szerintem. Amikor jól kikeverted a tésztát, akkor verd fel a tojások fehérjét habnak, majd óvatosan add a lisztes masszához.

A sütésnek egy trükkje van, nem szabad teljes erővel sütni, mert könnyen odaég. Közepes lángon kezd, tegyél evőkanállal 3-4 kupacot külön-külön a kiolajozott/kivajazott serpenyőbe, és süsd oldalanként kb. 2-2,5 percig.

Masniék lekvárral és tejszínhabbal ették, én viszont kitaláltam, hogy a kedvenc pudingjainkkal fogjuk megkóstolni.  A Landliebe csokoládés krémpuding és a Landliebe vaníliás krémpuding egyszerűen tökéletessé tette a palacsintánkat, és még egy kis gyümölcs a tetejébe. Igazán mennyei párosítás!

Az eredeti receptet itt találod: Masni Dekoráció

Találtam egy zseniális vacsorának valót is, amihez bátran használhattam a kedvenc Landliebe natúr joghurtomat. Gyorsan elkészül, és tényleg nagyon finom:

Joghurtos lángos virslivel töltve

Hozzávalók
• 50 dkg liszt
• 35 dkg joghurt (én Landliebe natúr joghurttal készítettem)
• egy tasak száraz élesztő
• 1 tojás
• 2 kiskanál só
• 5 darab bőrös virsli
• bő olaj a sütéshez

A hozzávalókból robotgéppel tésztát dagasztok, elég kemény állagú lesz, de ez így jó. Ekkor dönteni kell: ha frissen esszük, letakarva meleg helyen duplájára kelesztem, ha nem kérünk még belőle, akkor meg letakarva irány a hűtő.

Amikor enni akarunk, a tésztából gombócokat tépkedek, ezeket az ujjaim között böngyörgetve-vékonyítva lángos formára húzkodom. Ekkor beletekerem a virslit, majd forró olajban aranybarnára sütöm. A maradék tésztából sima lángosokat húzkodok. Papírtörlőn lecsepegtetem, és melegen tálalom.

Az eredeti receptet itt találod

Gondoltam, még egy főétel is kerüljön a listára. Ez az én saját receptem, már nem tudom, mikor találtam ki, de finom ínyenc ebéd vagy vacsora, és gyorsan elkészül.

Hozzávalók
• 50 dkg csirkemell
• kevés liszt
• 3 gerezd fokhagyma
• egy csili (elhagyható)
• 2 kiskanál currypor
• olaj
• só
• 2-3 dl Landliebe natúr joghurt

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, és pici lisztben megforgatom. A serpenyőben felforrósítom az olajat, és hirtelen aranybarnára sütöm a húscsíkokat. Ha picit lesül, nem gond, mert az egészet felöntöm a natúr joghurttal, beleteszem a csilit, a curryport, a fokhagymát, és lassú tűzön 5 percig összeforralom.

Rizzsel tálalom, nálunk nagy kedvenc!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top