Gasztro

Rovarirtóval szennyezett péksüti miatt haltak meg

Eddig 23-an hunytak el, és még további 52 embert kezelnek kórházban a szennyezett áru miatt, melyet egy nagypapa vitt az unokája születése alkalmából rendezett bulira.

A hatóságok őrizetbe vették a pakisztáni pékség két üzemeltetőjét és egyik alkalmazottját. A rendőrség információi szerint az üzlet elfogott dolgozója valószínűleg tévedésből keverte a növényvédő szert a tésztába, és mindez azért eshetett meg, mert a szomszédos, rovarölő szereket áruló boltban felújítási munkálatok kezdődtek, és a tulajdonos ideiglenesen a pékségben tárolta a holmiját.

A ételmérgezés az ország legnépesebb tartományában, az Indiával határos és közös Pandzsáb nevű régióban történt. A mérgező péksüteményt egy nagypapa vitte az unokája születése alkalmából rendezett bulira, melyen ott volt az elég nagy létszámú rokonság. A vendégek közül 23-an meghaltak, további 52 embert pedig kórházban kezelnek. A rendőrség szerint a halálos áldozatok között van az újszülött apja, valamint hét nagybátyja is.

Legutóbbi hírünk Pakisztánról, hogy Peshawar városát mutáns patkányok lepték el április elején.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top