Egy francia hentes, Alexandre Polmard készíti jelenleg a legdrágább húsokat a világon. A férfi apja és nagyapja a kilencvenes években fejlesztette ki azt a speciális eljárást, mely során -43 fokon, 120 kilométeres sebességgel keringő levegővel tartósítják a húst, úgy, hogy ettől kezdve gyakorlatilag bármeddig eltartható.
Az így készült húsok értéke pedig az idő múlásával egyre csak nő. Egy 2000-es évjáratú tarja például 3000 euróba, vagyis közel 940 000 forintba kerül. A termék értékét a tartósítási eljáráson és a korán túl az adja, hogy egy különleges marhafajta, a Blonde d’Aquitaine húsából készül. A feldolgozásra kerülő állatokat a Polmard család maga tenyészti.
Polmard-ék Párizsban üzemeltetnek egy kis hentesboltot, ám a legexkluzívabb luxushúsokat még ott sem vásárolhatja meg akárki, azokat ugyanis Michelin-csillagos séfeknek tartogatják.