Nincs időd és kedved bonyolult sütihez, de valami igazán ütősre vágysz? Sőt, itt az eperszezon kezdetén az sem hátrány, ha szamóca is kerül bele? Ezt a krémsajtos epres édességet imádni fogod.
Amire szükséged lesz a mennyei epres sütihez:
- leveles tészta
- krémsajt
- 3 evőkanál cukor
- 300 g friss eper
- vaníliakivonat
- 1 kis tojás
- porcukor
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krémsajtot keverjük ki a cukorral és a vaníliával. Vágjuk a leveles tésztát 6 részre. Villával szurkáljuk meg a tésztákat, majd kenjük körbe a széleket tojással. Majd kenjük a lapokra a krémsajtot, a szeletelt epreket pedig tegyük a krémre. Aztán mehet is a sütőbe 15-18 percre, ezalatt szép aranybarnára sül majd. Ha kihűltek, ízlés szerint porcukorral is tálalhatjuk.