Fontos tudnivaló a recepthez: mint minden epres süti, ez is pillanatok alatt elfogy. Ha ti is így jártok, akkor nézzetek körül további epres receptjeink között, és süssetek egy másik egyszerű epres sütit is.
Epres túrótorta
Hozzávalók a kekszalaphoz:
- 150 g olvasztott vaj
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 200 g darált zabkeksz
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 500 g félzsíros túró
- 200 g vaj
- 4 tojássárgája
- 4 ek. hideg víz
- 1 citrom
- 250 g porcukor
- 1 tasak zselatin
Hozzávalók a tetejére:
- 300 g friss eper
Elkészítés
•Kibéleljük egy 20-22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.
•Megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a darált keksszel, majd egyenletesen elkenjük a tortaforma alján.
•8-9 perc alatt 160 fokon megsütjük.
•A szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal, hozzáadjuk a túrót, és tovább keverjük.
•A zselatint elkészítjük a hátoldalán található leírás alapján: a zacskó tartalmát elkeverjük 4 evőkanál hideg vízben, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, végül 20 másodpercre betesszük a mikróba.
•Egy teáskanálnyi túrós masszát hozzákeverünk a meleg zselatinhoz (ezt nevezzük hő kiegyenlítésnek), végül hozzákeverjük az összes zselatint a túrós krémhez, amelyet ráöntünk a megsült tésztára.
•A kész tortát hűtőbe tesszük, és hűlni hagyjuk.
•Tálalás előtt alaposan megmossuk az epret, felvágjuk, és feldíszítjük a tortát.
További epres receptek az NLCafén:
- 10 epres édesség, amit kár lenne kihagyni
- Egyszerű epres receptek
- 3 isteni epres édesség