Bodzás spárga
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 3 evőkanál vaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 dl víz
- 1 db citrom leve
- 50 dkg spárga
- 1 tányér bodzavirág
Elkészítés
A bodzavirágot a vízbe áztatjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét. A spárgákat megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A spárgasípokat félretesszük. Két evőkanál vajat felolvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a spárgát, a bodzás vizet, és megpároljuk a spárgákat, majd hozzáadjuk a spárgasípokat is, illetve a maradék vajat és lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Szuper natúr csirke mellé.
Tipp: Petrezselyemmel, mentával is megszórhatjuk. Ha nagyon hasítani szeretnék, a só lehet vaníliás. Fantasztikusan finom vele!
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Gyors vacsora: gőzölt tojás pirítóssal
- Lengyel palacsinta – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: sajtos töltött gomba