Gasztro

Két epres finomság, hogy ez a nap se teljen el eper nélkül

Egy igazi eperrajongónál nem telik el úgy nap, hogy ne enne valami epres finomságot. Ma ezt a két receptet ajánljuk, de úgy vigyázzatok, hogy függőséget okoznak!

Epres pohárkrém karamell öntettel

Két epres finomság, hogy ez a nap se teljen el eper nélkül

Kétség nem fér hozzá, a világ legegyszerűbb desszertjei a pohárkrémek. Persze, van, ami bonyolult, mert úgy kezdődik, hogy süss egy adag mákos gubát, de többségük inkább a krém-gyümölcs-keksz (vagy valamilyen tészta) egymásra rétegezéséről szól, és pont arra jók, hogy megmentsék a helyzetet, amikor a vendégek, a család, bárki desszert után áhítozik, de nincs mód kivárni, hogy megsüljön valami jó kis süti.

 

 

Vagy éppen baleset történik, a süti nem úgy sikerül, ahogy akartuk – semmi baj! Nálam az üzemben előfordult már, hogy a mille feuille krémje kissé lágyabb lett, mint kellett volna, és pohárban végezték a sütemények, hát mit mondjak, egyáltalán nem volt így rosszabb sem az ízük, sem az állaguk, ráadásul csinos, színes tetejű csatos üvegekben prezentáltam őket, úgyhogy mindenki örült. Mielőtt bármit kidobnál azért, mert nem olyan lett, mint a Pinterest fotón, gondold végig, nem lehetne-e újrahasznosítani, mondjuk pohárban.

Nekem ezúttal maradék krémem volt egy tortából (szakmai ártalom), ezért lett a gyerekeim örömére extra desszert ebéd utánra.

A recept Maimóni oldalán olvasható.

Epres-pisztáciás túrótorta

Két epres finomság, hogy ez a nap se teljen el eper nélkül

Jaaaj gyerekek ez annyira, de annyira finom!! Mondjuk egy túrótorta eleve finom, de hozzá még itt van az idei első finom eper, és a ráadás, a pisztáciás-macaronos extra íz.

A recept Csak a Puffin oldalán olvasható. 

További isteni epres receptek az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top