Bulgurral töltött padlizsán – mennyei recept

nlc | 2016. Május 13.
Ha unod a rizses ételeket, és kipróbálnál valami különlegeset, akkor ez a bulgurral töltött padlizsán épp neked való. A török konyhából kölcsönzött páratlan ízvilágban nem fogsz csalódni, ráadásul a recept elkészítése sem különösebben bonyolult feladat.

Különleges ebédet, vacsorát készíthetsz padlizsánból és bulgurból. Próbáld ki ezt a könnyű húsmentes receptet, a töltött padlizsánt kínáld joghurtos mártogatóssal. Ha eddig nem különösebben kedvelted volna, ezután biztosan megszereted a bulgurt.

A bulgurral töltött padlizsán hozzávalói

A mártogatós hozzávalói

Így készül a bulgurral töltött padlizsán

Forralj kétszeres mennyiségű vizet, öntsd bele a bulgurt, majd fedő alatt hagyd 20 percig állni.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Vágd ketté az alacsony kalóriát tartalmazó padlizsánokat, távolítsd el a végeket is. Éles késsel kb. 1 cm szélesen a szélektől, vágd körbe és kapard ki a belsejét. Kenegesd át mind a négy “padlizsáncsónak” belsejét olívaolajjal, fóliával lefedve told a sütőbe, és süsd 20 percig.

Az olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát, dobd rá a padlizsánok kikapart belsejét, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd. Főzd puhára.

Az elkészült bulgurt, ha szükséges, szűrd le. Öntsd hozzá az elkészült padlizsánt. Add hozzá a karikákra vágott zöldhagymát, a felaprított koriandert, a citromlevet, 1 ek. olívaolajat. Jól keverd össze a tölteléket.

Vedd ki a sütőből, majd a bulguros töltelékkel töltsd meg a padlizsánokat. A sütő hőfokát vedd le 200 fokra. A töltött padlizsánokat told vissza 15 percre a sütőbe. 5 perccel a sütés vége előtt szórd meg a mandulaszeletekkel.

Készítsd el a joghurtos öntetet. A hozzávalókat keverd a görög joghurthoz. A sütőből kivett bulgurral töltött padlizsánokat locsold meg a joghurtos öntettel, kínálj mellé gránátalmát.

További bulgurral készített étel receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version