Rozmaringos parázsburgonya fokhagymás tejföllel
Sok minden jelzi azt, hogy tavasz van. A piacon megjelenik a medvehagyma, az újhagyma, a spárga, a spenót, az újburgonya, az eper. Csodálatos!
Az újburgonya szezonját igyekszem minél jobban kihasználni. Általában apró parázsburgonyát vásárolok, amelyet héjastól sütök meg. Gyakran készül belőle gyors vacsora, friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal, fokhagymával és uborkasalátával.
Most a rozmaringos változatot mutatom.”
A recept az Álom.Íz.Világ. blogon olvasható.
Újburgonya héjában ropogós sajttal és snidlinges szósszal
Végre van olyan újkrumpli is a piacon, aminek az ára láttán nem kapok szívinfarktust.
Mindenki a kicsi darabokat keresi, de a most következő recepthez pont a közepesekre lesz szükség. Meg némi sonka, zöldség, sajt… mindenki ízlése szerint variálhatja a tölteléket, nekem most ezek kerültek a kezembe.
A recept a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.
Még több recept burgonyából az NLCafén:
- Gőzölt újburgonya citromos fűszervajjal
- Frissen a piacról: főzzünk újburgonyával!
- A nap receptje: curry-s paradicsomos újburgonya