Gasztro

Petícióval és Facebook-csoporttal mentenék a bezárásra ítélt legendás cukrászdát

Feljelentették a Nébihnél Illés bácsi gödöllői cukrászdáját. A messze földön híressé vált idős cukrászmesternek nincs pénze a büntetésre, pedig még szívesen dolgozna. A cukrászda megmentésére már elindultak a közösségi szervezkedések.

Május 15-én lehetett utoljára fagyit és süteményt vásárolni Barna Illés cukrászmesternél Gödöllőn. A Nébih egy bejelentés nyomán ellenőrzést tartott a Szabadság út 111. szám alatt található cukrászdában és az elöregedett ház, az elavult berendezések miatt elrendelte, hogy be kell zárni a boltot – írja a hírpress.hu. Az országszerte híres mester 100 éves, muzeális gépeken dolgozott, és aki betért hozzá, az igazi békebeli süteményekkel és fagylalttal térhetett haza.

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, amikor értesült az esetről, meglátogatta az idős cukrászt: “Ma meglátogattam a 78 éves Illés bácsit – aki két stroke-on van túl, elég rossz az egészsége –, meg akartam kérdezni, mik a tervei. Sajnos nem csak a cukrászgépei és a berendezései vannak rossz állapotban, de az egész épületet fel kellene újítani vagy átépíteni, ami legalább 25-30 millió forintba kerülne. Meglátjuk, mit lehet tenni” – írta közösségi oldalán.

 Van már petíció és Facebook-csoport is

A legendás cukrászda megmentésére már elindult a közösségi szervezkedés: Mentsük meg Illés bácsi cukrászdáját! névvel Facebook-csoport alakult annak érdekében, hogy civil összefogással mentsék meg a bezárásra ítélt cukrászdát. Sőt már petíciót is indítottak Hagyják dolgozni Illés bácsit! címmel, melyet eddig több mint 6 ezren írtak alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top