Az ellenőrzött húskészítmények előállítójánál a Nébih ellenőrei több higiéniai hiányosságot is találtak, többek között nem volt lehetőség a higiénikus kézmosásra, és több technológiai feltétel is kifogásolható volt. Az ellenőrzés során megállapították, hogy számos termék fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje lejárt. Az érintett több mint 3 tonna hústerméket a szakemberek azonnal kivonták a forgalomból, és elrendelték a megsemmisítésüket. A húsüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette a hatóság.
A vizsgálatban érintett kereskedelmi raktárban megdöbbentő állapotok fogadták az ellenőröket: a padozat és a mennyezet több helyen koszos, szennyezett, rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A raktárban az engedélyezettől eltérő módon végezték a húsdarabolást. A szabályos munkavégzéshez a megfelelő körülmények sem voltak adottak. Emellett engedély nélkül, tiltott módon fagyasztottak le termékeket.
A raktárban mintegy 10 tonna jelöletlen, lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű tételt találtak az ellenőrök. A termékeket azonnali hatállyal lefoglalták, a cég tulajdonosát pedig kötelezték az általa gyártott termékek visszahívására. A vállalkozás többek között idősek otthonába, éttermekbe, kis üzletekbe és óvodákba is szállított, így ezekbe az intézményekbe is kerülhetett a lejárt húsokból.
Az eljárások folyamatban vannak, a két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat.