Ha egyszer is elkészíted ezt a bodzaszörpöt, nem akarsz többé a boltban vásárolni. Nincs benne tartósítószer, nincs benne aroma, nincs benne ízfokozó, zamatát kizárólag a bodzavirágnak köszönheti. Hogyan készíthetsz bodzaszörpöt? Segítünk.
A házi bodzaszörp hozzávalói
- 70 dkg bodzavirág
- 2 liter víz
- 25 dkg cukor
Így készítheted el a házi bodzaszörpöt
A bodzavirágokat folyóvíz alatt óvatosan öblítsd át. Szűrd le róla a vizet és töltsd a virágokat tűzálló, nagyobb edénybe. Öntsd rá a vizet, és lassú tűzön forrald fel és főzd 10-15 percig. Amikor a szörp aranyszínű folyadékká változott, szűrd le át egy másik edénybe, a virágokat pedig dobd ki.
Ismét tedd föl forrni, majd add hozzá a cukrot is. Lassú tűzön főzd tovább kb. 15 percig, hogy sűrű szirupot kapj. Töltsd a házi készítésű bodzaszörpöt még forrón tisztára mosott üvegekbe, majd jól zárd le.
Felbontás után 2-3 napig hűtőszekrényben tárolható. Szódával, ásványvízzel hígítva, mentalevelekkel, citromkarikával kínáld.
NLCafé-tipp: cukormentes változatban nyírfacukor vagy eritritol felhasználásával is készíthetsz bodzaszörpöt.
További bodzaszörp témájú cikk az NLCafén
- Ilyen egyszerűen készíthetsz házi bodzaszörpöt
- Lemaradtál a bodzaszörpről? Készíts bodzalekvárt
- A házi bodzaszörpöt koktélokhoz is felhasználhatod
- Hogyan kell bodzaszörpöt csinálni? Szakértőink is segítenek
Fotó: Pinterest