Klasszikus Cézár-saláta
Hozzávalók az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tojássárgája
- 80 ml olívaolaj
- 1 ek. reszelt parmezán
- fél citrom leve
- 1 tk mustár
- 1 kk. Worcestershire szósz
Hozzávalók a salátához:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. + kevés olívaolaj
- kevés oregánó
- felszeletelt sült csirkemell
- 20 g reszelt vagy forgácsolt parmezán
- 2 szelet kenyér
- 1 fej római vagy jég saláta
Elkészítés
Az öntethez keverjük el a tojássárgáját a mustárral, majd lassan adagoljuk hozzá az olajat és keverjük kémesre. A fokhagymát törjük szét, adjuk hozzá a borsot, csipetnyi sót és a reszelt parmezánt. Keverjük bele a citrom kifacsart levét és a Worchestershire-szószt. Tegyük mindezt egy kisebb (zárható) üvegbe és jól rázzuk össze.
A krutonhoz a kenyeret szeleteljük kockákra, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a kenyérkockákat, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát és az oregánót.
A salátát tépkedjük kissé össze, helyezzük rá a felszeletelt csirkemellet, a krutonokat és locsoljuk meg a szósszal, hintsük meg parmezánnal.
Még több Cézár-saláta az NLCafén:
- Így készül az igazi Cézár-saláta – videó
- A tökéletes Cézár-salátaöntet
- Cézár-saláta kicsit másképp