Recept: így készül a cukormentes házi kókuszjégkrém

nlc | 2016. Május 31.
Sőt nemcsak cukormentes ez a házi kókuszjégkrém, de laktózt és glutént sem tartalmaz, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A percek alatt elkészíthető cukormentes jégkrémből a fogyókúrázók is elkanalazhatnak egy-egy pohárkával.

A valódi kókuszból készített házi jégkrémnek lehetetlen ellenállni. Annyira krémes, annyira lágy, ráadásul cukor-, glutén- és laktózmentes, így a laktóz- és gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a csábító és hűsítő nyári édességről. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan is készül ez a mennyei cukormentes jégkrém, amely még a gyerekeknek sem okozna problémát.

Hozzávalók a házi cukormentes kókuszjégkrémhez

Így készül a házi cukormentes kókuszjégkrém

A kókuszdarabokat tedd a robotgépbe és közepes fordulaton, lassanként adagolva öntsd hozzá először a vizet, majd a kókusztejet. (Ha kókuszreszeléket használsz a jégkrémhez, akkor öntsd a kókusztejet a keverőedénybe, szórd bele a kókuszreszeléket, magas fordulaton kezdd el keverni. Vizet csak a végén adj hozzá, ha szükséges.)

Ha szükséges, add a jégkrémhez a recept szerinti kókusz- vagy nyírfacukrot és a vaníliaaromát. Keverd addig a géppel, amíg szép krémessé áll össze.

A villámgyors jégkrémrecept alapján összeállított kókuszkrémet lezárható dobozban tedd legalább 4 órára a hűtőszekrény fagyasztófiókjába. A házi jégkrémből fagylaltos kanállal kiszedett gömböket kis tálkákban kínáld.

További házi jégkrémek receptjei az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version