A valódi kókuszból készített házi jégkrémnek lehetetlen ellenállni. Annyira krémes, annyira lágy, ráadásul cukor-, glutén- és laktózmentes, így a laktóz- és gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a csábító és hűsítő nyári édességről. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan is készül ez a mennyei cukormentes jégkrém, amely még a gyerekeknek sem okozna problémát.
Hozzávalók a házi cukormentes kókuszjégkrémhez
- 5 dl kókusztej
- 2 dl víz
- 1 kókusz belseje vagy 10 dkg kókuszreszelék
- 1 tk. vaníliaaroma
- 10 dkg kókuszcukor vagy nyírfacukor (elhagyható)
Így készül a házi cukormentes kókuszjégkrém
A kókuszdarabokat tedd a robotgépbe és közepes fordulaton, lassanként adagolva öntsd hozzá először a vizet, majd a kókusztejet. (Ha kókuszreszeléket használsz a jégkrémhez, akkor öntsd a kókusztejet a keverőedénybe, szórd bele a kókuszreszeléket, magas fordulaton kezdd el keverni. Vizet csak a végén adj hozzá, ha szükséges.)
Ha szükséges, add a jégkrémhez a recept szerinti kókusz- vagy nyírfacukrot és a vaníliaaromát. Keverd addig a géppel, amíg szép krémessé áll össze.
A villámgyors jégkrémrecept alapján összeállított kókuszkrémet lezárható dobozban tedd legalább 4 órára a hűtőszekrény fagyasztófiókjába. A házi jégkrémből fagylaltos kanállal kiszedett gömböket kis tálkákban kínáld.
További házi jégkrémek receptjei az NLCafén
- 3 jégkrémkülönlegesség házilag készítve
- Villámgyors fogyókúrás áfonyás jégkrém házilag
- 10 házi jégkrém alkohollal megbolondítva
- Hogyan készül a legfinomabb jégkrém?
Fotók: Pinterest