Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g spárga
- 250 g eper
- 2 csomag Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g
- 100 g madárbegysaláta
- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecetkrém
- só, bors
- A spárgát jól tisztítsuk meg, majd vágjuk le a fás végeit, illetve ha szükséges, akkor egy zöldséghámozóval is tisztítsuk meg az alját pár cm magasságig. Ezután enyhén sós és cukrozott, forró vízben főzzük roppanósra 3-4 perc alatt. Majd azonnal hűtsük le jéghideg vízzel.
- Az epret, a laktózmentes mozzarellákat és a spárgát daraboljuk fel.
- Egy keverőtálba tegyük a spárgát, az epret és a laktózmentes mozzarellákat, majd keverjük össze az olívaolajjal és a balzsamecettel. Használhatunk egyéb gyümölcsecetet is, de az eper a balzsamecettel alkotja a legnagyszerűbb párost. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.