Akár kiábrándultál a bolti jégkrémkínálatból, akár csak a pénztárcádat pihentetnéd, ezt a házi jégkrémreceptet jól mentsd el a nyárra! Gyümölcsös, zöldséges, frissítő és finom – tökéletes választás a kánikulára! Mutatjuk, hogy készül.
Amire szükséged lesz (4 darabhoz)
- 250 g eper
- 10 mentalevél
- 40 ml Pimm likőr (vagy ízlés szerint más likőr)
- 100 ml limonádé
- 50 g kristálycukor
- uborka
- narancs
Így készítsd:
Az epret a mentalevelekkel aprítsd fel aprítógépben, majd szűrd le a keveréket. Add hozzá a likőrt, a limonádét és a cukrot, majd jól keverd el! Egy jégkrémforma aljába tegyél pár darab felvágott uborkát és narancsot, majd öntsd rá a mixet. Tedd be a mélyhűtőbe, és várd meg, amíg megdermed.
Forrás: ProperTasty