A délutáni kávé mellé nincs is jobb, mint egy finom sütemény. Mondjuk egy isteni, macchiato kávés, krémes macaron. Felcsigáztuk az érdeklődésedet? Akkor olvass tovább, hogy megtudd, hogyan készül a házi macaron!
Hozzávalók (16-18 darabhoz):
A sütihez:
- 3 nagyobb tojás
- 50 g kristálycukor
- 200 g porcukor
- 110 g mandulaliszt
- 2 evőkanál instant kávépor
A krémhez:
- 1/2 bögre vaj (szoba-hőmérsékletű)
- 2 bögre átszitált porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- A tojásfehérjékből verj kemény habot, közben adagold hozzá a kristálycukrot.
- Ha kész, szitáld bele a porcukrot, a mandulalisztet és a kávét. Óvatosan forgasd össze.
- A tésztát egy nyomózsák segítségével adagold kis kupacokra egy sütőpapírral borított tepsin. Hagyd 1 óráig dermedni.
- A krém hozzávalóit robotgéppel dolgozd össze.
- A süteményeket 140 fokos sütőben 15 percig süsd.
- A megsült sütikből és a krémből állítsd össze a macaronokat. Kakaóval megszórva kínáld.
Forrás: BuzzFeed