Még mindig nincs késő elkezdeni gyúrni a nyári topformára! Az egyik legjobb módja a súlyvesztésnek, ha csökkentjük a szénhidrátbevitelt. De ez nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk kiadós, finom ételeket, sőt! Jöjjön három szuper fogás, ami nemcsak diétás, hanem pénztárcabarát is.
1. Görög töltött paprika
Egy adag: 376 kalória, 18,4 g zsír, 19,7 g szénhidrát
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 nagy kaliforniai paprika
- fél kisebb lila hagyma
- 225 g darált marhahús
- 85 g morzsolt fetasajt
- 6 db magozott fekete olajbogyó
- friss petrezselyem felaprítva
- friss menta felaprítva
- só, bors
Elkészítés:
- A paprika tetejét vágd le.
- Az összes többi hozzávalót keverd össze egy nagy tálban, majd oszd kétfelé.
- Töltsd meg a keverékkel a paprikát, majd helyezd rá a tetejét sapkaszerűen.
- Egy sütőpapírral borított tepsiben helyezd 200 fokos sütőbe és süsd 40-45 percig.
2. Csirkecomb mogyoróvajjal és fűszerekkel
Egy adagban: 398 kalória, 23,3 g zsír, 15,9 g szénhidrát
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 ek. mogyoróvaj
- 1/2 ek. halszósz
- 1 ek. rizsecet
- 1/2 ek. olívaolaj
- 1/3 bögre lila hagyma
- 1/2 kis fej káposzta, vékony csíkokra vágva
- 1 nagy kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
- 2 ek. petrezselyem felaprítva
- 2 ek. menta felaprítva
- 2 megfőzött csirkecomb
- 2 ek. mogyoró, aprítva
Elkészítés:
- A mogyoróvajat keverd össze az olívaolajjal, a rizsecettel és a halszósszal.
- Egy nagy tálban keverd össze a csirkén kívül az összes hozzávalót. Erre öntsd a szószt.
- A csirkecombot tálaláskor helyezd a saláta tetejére, majd szórd meg mogyoróval.
3. Tonhalsaláta fetával és olívával
Egy adagban: 363 kalória, 17,3 g zsír, 13,8 g szénhidrát
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 db 140 grammos tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
- 2 ek. olívaolaj
- 1/4 bögre petrezselyem felaprítva
- só, bors
- 1 citrom leve
- 1 fej jégsaláta levelekre választva
- 1/2 uborka, felaprítva kockákra
- 30 g fetasajt, morzsolva
- 8 magozott fekete olívabogyó
Elkészítés:
- Keverd össze egy tálban a tonhalat, 1 kanál olívaolajat és 2 kanál petrezselymet. Sózd, borsozd.
- Egy másik tálban keverd össze a citromlevet és a maradék petrezselymet. Sózd, borsozd, add hozzá a maradék olívaolajat.
- Ezután már csak annyi a dolgod, hogy lerakod a salátaleveleket egy tálba és ráhelyezed a hozzávalókat, majd meglocsolod a 2-es pontban elkészített öntettel. Jó étvágyat!
Forrás: BuzzFeed