A vajas pirítós már a múlté: az igazi ínyencek reggelire se sajnálják a pikáns hozzávalókat! Ha már ébredés után kényeztetnéd az ízlelőbimbóidat, próbáld ki ezt a rákos-szezámos toastot!
Amire szükséged lesz:
A szószhoz:
- 160 ml ananászlé
- 80 ml rizsborecet
- 75 g barna cukor
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál víz
A toasthoz:
- 300 g megfőzött koktélrák
- 50 g újhagyma felszeletelve
- 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- só, bors
- szezámmag
- toast kenyér
Elkészítés:
A videón látható módon első lépésben rottyantsd össze a szósz hozzávalóit. Ezután a toast feltéte következik: helyezd aprítóba a hozzávalókat és aprítsd krémessé! Kend meg vele a kenyeret, majd szórd meg szezámmaggal. A következő lépésben olajban süsd a kenyereket aranybarnára, majd a szósszal fogyaszd. Mennyei lesz!
Forrás: Tasty