Málnás zabkása
Hozzávalók:
- 4 dl víz vagy tej
- 10 dkg zabpehely
- ízlés szerint méz
- 5 dkg szeletelt mandula
- 1 ek. darált mandula
- málna és szeder
Elkészítés
1. A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (8-10 perc).
2. Ha kész, hozzákeverünk egy kevés mézet és 1 evőkanál darált mandulát és kicsit hűlni hagyjuk.
3. Tálakba szedjük, úgy, hogy alulra zabkása kerül, rá pár szem gyümölcs, kevés szeletelt mandula, majd ismét zabkása és a tetejére megint gyümölcs és szeletelt mandula
Még több reggelirecept az NLCafén:
- 5 megunhatatlan egészséges reggeli
- Egészséges reggelik gyerekeknek
- 6 ínycsiklandozó tojásos reggeli