Szuvlaki – házi pitakenyérrel
Szuvlaki:
- nyárshoz vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint oregánó
- nyárshoz paradicsom
- 1 db citrom leve
- nyárshoz (zöld vagy piros) kaliforniai paprika
- 50 dkg sertéshús
Házi pitakenyér:
- 100 g liszt
- fél teáskanál só
- 60 ml olívaolaj
- 100-140 ml víz
- 1 teáskanál koriander
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 1 teáskanál őrölt római kömény
Elkészítés
A húst vágjuk fel kb. 2 cm-es kockákra. Tegyük egy tálba és locsoljuk meg olajjal, a citrom levével, fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal. Vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és ezt is tegyük a tálba. Forgassuk át a páclével, majd hűtőben érleljük néhány órára. Majd nyársra tűzve, grillserpenyőben vagy grillsütőn, többször megforgatva süssük készre.
Tzatzikivel és pitakenyérrel tálaljuk.
A lepény sütéséhez keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy tálban. Locsoljunk hozzá az olívaolajból, majd adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Gyúrjuk össze a tésztát egy nagy gombóccá és hagyjuk fél órát állni. Ezután formázzunk belőle golflabda méretű kisebb gombócokat (kb. 6 darab lesz), majd nyújtsuk ki. Grillserpenyőben mindkét oldalán süssük át.
Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:
- Mit főzzek ma vacsira? Csirkeszárnyat hagymával
- Mit főzzek ma ebédre? Csirkepörköltöt
- Mit főzzek ma? Nincs ötletem! Készíts quiche-t!