Az antioxidánsokban gazdag és fogyókúrabarát spárga adja a különleges ízt, a krumpli teszi bele az anyagot, a többféle sajt pedig ellenállhatatlanná ezt az isteni pitét, amit azonnal el akarsz majd készíteni. Mutatjuk!
Hozzávalók 9 szelethez:
- 4 krumpli
- 3 bögre víz
- 1/2 bögre 38%-os tejszín
- 1 tk. só
- 1 tk. olasz fűszerkeverék
- 1/2 tk. őrölt fekete bors
- 2 tk. olvasztott vaj
- 1 csomag leveles tészta
- 2 bögre parmezán sajt
- 110 g kecskesajt
- 1 csokor spárga
- 1 ek. só
- 1 ek. bors
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
- A felszeletelt krumplikat áztasd vízbe 10 percre, majd hagyd száradni.
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a tejszínt, a sót, a borsot, a fűszerkeveréket és a vajat. Áztasd bele a krumpliszeleteket, majd kavard el úgy, hogy mindegyik szeletre jusson a szószból.
- A leveles tésztát szórd meg a parmezán sajttal, pakold rá a krumplikat. Ekkor jöhet rá a kecskesajt, valamint egy csipet só, bors. 200 fokos sütőben 30 percig süsd.
- A spárgákat hámozd meg, és a lefejtett részüket ízesítsd a maradék sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével.
- Pakold a spárgát a pite tetejére és már eheted is!
Forrás: BuzzFeed