Paradicsomos-csirkés tészta
“Ha valaki szereti a tésztát és a paradicsomot, ez az ő receptje. Régóta gondolkozom egy olyan recepten, amiben úgy dominál a paradicsom, hogy nem pürésített, de mégis valamitől különleges.
A sültpaprika-krémleves sikerén felbuzdulva, gondoltam konfitálom a paradicsomot, és ebben a formájában használom a tészta ízesítésére… és láss csodát, bejött. Nálunk ez a recept határozottan felkerült arra a bizonyos »listára«, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Roppant egyszerű elkészíteni, és ha azt nézem, hogy igazából a munka oroszlánrészét a sütő végzi, akkor nem is olyan időigényes.”
A recept a GastroHobbi blogon olvasható.
Cukkinikrémes-tonhalas tészta
“Gyors vacsora; a te gyerekeid is biztos imádni fogják!”
A recept a Tavola in Piazza blogon olvasható.
Még több isteni tészta az NLCafén:
- 3 izgalmas olasz tészta, hogy ne csak carbonarát főzz
- Szuper sajtos tészták
- Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos-kelkáposztás spagettit