Ez a rákos-spárgás finomság tökéletes választás, ha könnyű, nyári vacsorareceptet keresel – és akkor is, ha épp diétázol. Ugyanis amilyen finom ez a fogás, olyan alacsony a kalóriatartalma is: egy adagban mindössze 283 található! Mutatjuk, hogy készül.
Hozzávalók:
- 4 ek. olívaolaj
- 1/2 kg nyers koktélrák
- 1/2 kg spárga
- 1 tk. só
- 1/2 tk. paprikapor
- 1 tk. fokhagyma, összenyomva
- 1 tk. gyömbér, reszelve
- 1 ek. szójaszósz
- 2 ek. citromlé
Elkészítés:
- Két evőkanál olívaolajat hevíts fel egy serpenyőben, majd tedd bele a rákokat. Sózd, szórd meg paprikával, majd süsd ki.
- A maradék két evőkanál olívaolajon a spárgát párold meg, szórd meg sóval, fokhagymával gyömbérrel.
- Ezután forgasd össze a serpenyőben a rákkal, locsold meg szójaszósszal és citromlével. Jó étvágyat!
Forrás: BuzzFeed