Gasztro

Cukkinis lasagne: olasz, zöldséges és nagyon finom vacsora

Imádod a lasagnét, de nem kívánod a marhahúst? Könnyíts a recepten pulykával és cukkinivel!

A nyári melegben nem biztos, hogy egy olyan nehéz ételre adod a fejed, mint a lasagne. Hacsak marhahús helyett nem pulykával és finom zöldségekkel készül! Ez a könnyű recept még a zöldségektől ódzkodó gyerekekkel is megszerettetheti a cukkinit, neked pedig a kedvenceddé válhat.

Mutatjuk, hogyan készítsd.

Cukkinis lasagna: olasz, zöldséges és nagyon finom vacsora

Hozzávalók 8-10 adaghoz:

  • 2 cukkini
  • 1 bögre reszelt parmezán

A szószhoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg darált pulykahús
  • 800 g zúzott paradicsom vagy paradicsomkonzerv
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • 2 tk. szárított oregánó
  • 2 tk. szárított petrezselyem
  • csipet só, bors
  • 1 ek. paradicsomszósz
  • 1 babérlevél

A sajtszószhoz:

  • 450 g ricotta
  • 1 tojás
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • 1/4 bögre reszelt parmezán
  • csipet só, bors

Elkészítés:

  1. A cukkiniből készítsd papírvékony szeleteket.
  2. A szósz hozzávalóit olajon vegyítsd: először pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a többi hozzávalót.
  3. A sajtszósz hozzávalóit alaposan keverd össze.
  4. Egy tepsi alját kend meg vékonyan a szósszal, majd helyezz el rajta egy réteg cukkinit. Erre jöhet egy adag sajtszósz, reszelt parmezán, majd paradicsomszósz. Majd egy újabb réteg, a videón látható módon.
  5. 190 fokos sütőben 50 percig süsd. Szórd meg friss petrezselyemmel és már eheted is!

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top