Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 tk sütőpor
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 15 dkg vaj
- 2 dl natúr joghurt
- 25 dkg fagyasztott málna (fagyottan)
- 10 dkg tejcsokoládé
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Keverjük el a liszteket a sütőporral. Az egész tojásokat keverjük elektromos habverővel fehéredésig a cukorral (4-5 perc, amíg felhabosodik, kifehéredik, többszörösére nő). Fakanállal keverjük a tojáshoz a lisztet, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benne óvatosan a fagyott málnát! Vajazzuk és lisztezzük ki a kuglófformát, öntsük bele a tésztát! Tegyük a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük), ha nagyon sül a teteje, fedjük le alufóliával. Vízgőz fölött olvasszuk meg a tejcsokoládét, majd csorgassuk a kihűlt, kiborított kuglóf tetejére.
Még több málnás desszert az NLCafén:
- Könnyű nyári édesség: málnás-citromos cupcake
- Csodafinom málnás macaron
- Az 5 legjobb málnás desszert