Gasztro

Undorító húsboltra csapott le a Nébih – videó

Egy dunavarsányi húsboltot záratott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – komoly higiéniai hiányosságok miatt. Sőt több mint 10 tonna hústerméket foglaltak le.

A dunavarsányi húsboltban általános takarítatlanság uralkodott. Az eszközöket nem tudták fertőtleníteni, mert az egyébként beszáradt, rozsdás fertőtlenítő berendezés nem is volt bekötve. A rovarhálók hiányoztak, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, az erre szolgáló egység fel sem volt töltve hűtőgázzal. A teremben 23 fokot mértek a Nébih ellenőrei, az ott tárolt sertés kabátszalonna hőmérséklete is ugyanennyi volt. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták.

A súlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a húsbolt tevékenységét rögvest felfüggesztették, sőt milliós nagyságrendű bírságot szabtak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top