A krumpli önmagában is megállja a helyét, de miért ne dobnád fel egy kicsit? Ha van otthon még egy kis tejföl és snidling is, akkor már igazi ínyencséget készíthetsz belőle – pillanatok alatt. Köretként és vacsoraként egyaránt megállja a helyét. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
- 1 héjában főtt krumpli
- 2 ek. tejföl
- 5 g friss snidling, felaprítva
- csipet só, bors
- egy késhegynyi vaj
Elkészítés:
- Szurkáld meg villával a krumplit, majd mikrózd meg 10 percen át. 5 perc után fordítsd meg.
- Vágd félbe a megpuhult krumplit, és kiskanállal vájd ki közepét, amit tégy egy másik tálba.
- A krumpli húsát sózd, borsozd, add hozzá a tejfölt és a snidlinget. Jól nyomkodd össze.
- A töltelékkel töltsd meg a krumplit. 200 fokos sütőben 15-20 percig süsd.
- Tálald egy késhegynyi puha vajjal a tetején.
Forrás: Proper Tasty