nlc.hu
Gasztro
Mától másképp gondolhatsz a spagettire

Mától másképp gondolhatsz a spagettire

Egy olasz kutatás arra jutott, hogy a tésztaevés nem hizlal, hanem éppen az egészséges testtömegindexszel mutat összefüggést.

23 ezer ember tésztaevési szokásait és egészségi állapotát vizsgálta meg egy olasz kutatócsoport és arra jutottak, hogy a tésztaevés nem hizlal.

“A résztvevők testméreteinek és táplálkozási szokásainak elemzésekor azt tapasztaltuk, hogy – ellentétben sokak vélekedésével – a tésztaevés és a túlsúly nem függ össze, sokkal inkább az ellenkezője igaz: adataink alapján a tésztafogyasztás a vékonyabb derékbőséggel, a jobb derék-csípő aránnyal és egészségesebb testtömegindexszel kapcsolatos” – magyarázta George Pounis, a tanulmány vezető szerzője.

via GIPHY

    
Sok kutatás bizonyította, hogy a mediterrán étrend az egyik legegészségesebb a világon a testsúly megtartása szempontjából is. Arról azonban kevés volt az adat, hogy milyen szerepet játszik ebben az étrend fő összetevője, a tészta.   

“Elterjedt nézet, hogy a tészta nem a megfelelő fogás annak, aki fogyni akar. Vannak, akik száműzik is az étrendjükből. A kutatás eredményeinek fényében elmondhatjuk, hogy ez nem helyes. A friss tanulmánynak és a két nagy közegészségügyi felmérésnek az az üzenete, hogy a mediterrán diéta igen jó hatással van az egészségre” – mondta Licia Iacoviello, a Neuromed molekuláris és táplálkozás-egészségügyi laboratóriumának vezetője.

Pár recept, ha megéheztél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top