Rántotta, tükörtojás, buggyantott tojás – azt hiszed, a tojás minden elkészítési formája a zsebedben van? Na és mi a helyzet a skót tojással? Ez az ínyencség nem más, mint fasírtba töltött lágy tojás. Most megtudhatod, hogyan készül.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 5 tojás
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. görögszéna
- 2 hagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. frissen reszelt gyömbér
- 1 ek. őrölt koriander
- csipet só
- 1 ek. csilipor
- 300 g darált marhahús
- 75 g zsemlemorzsa
- növényi olaj
Elkészítés:
- Főzz meg 4 tojást: 5 perc forralás után tedd őket hideg vízbe.
- Egy serpenyőben kis olajon pirítsd meg a római köményt, a görögszénát és a hagymát. Keverd hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd a koriander, a sót és a csilit is.
- Egy nagy tálban keverd össze ezt a hagymás mixet a hússal, a zsemlemorzsával, majd üss rá egy tojást. Keverd el jól.
- A kezeddel formázz belőle 4 hengert, majd terítsd ki egy folpackra.
- A húsos massza közepén helyezz el egy tojást, majd csomagold össze!
- Az így kapott gömböt 170 fokos olajban süsd ki. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty