Gasztro

Ezt ki kell próbálnod: fasírtba töltött lágytojás

Hallottál már a skót tojásról? Ha nem, most itt az alkalom, hogy megismerkedj vele!

Rántotta, tükörtojás, buggyantott tojás – azt hiszed, a tojás minden elkészítési formája a zsebedben van? Na és mi a helyzet a skót tojással? Ez az ínyencség nem más, mint fasírtba töltött lágy tojás. Most megtudhatod, hogyan készül.

 Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5 tojás
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. görögszéna
  • 2 hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 ek. őrölt koriander
  • csipet só
  • 1 ek. csilipor
  • 300 g darált marhahús
  • 75 g zsemlemorzsa
  • növényi olaj

Elkészítés:

  1.  Főzz meg 4 tojást: 5 perc forralás után tedd őket hideg vízbe.
  2. Egy serpenyőben kis olajon pirítsd meg a római köményt, a görögszénát és a hagymát. Keverd hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd a koriander, a sót és a csilit is.
  3. Egy nagy tálban keverd össze ezt a hagymás mixet a hússal, a zsemlemorzsával, majd üss rá egy tojást. Keverd el jól.
  4. A kezeddel formázz belőle 4 hengert, majd terítsd ki egy folpackra. 
  5. A húsos massza közepén helyezz el egy tojást, majd csomagold össze!
  6. Az így kapott gömböt 170 fokos olajban süsd ki. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top