Keksz a húsgolyóban? Miért ne! Ez a füstölt baconös húsgolyó ízre és állagra is messze túlmutat egy hagyományos fasírton. Őrizd meg titkos receptnek, hadd találgasson a család, mi történt a fasírttal! Mutatjuk, hogyan készül.
Hozzávaló 4-6 adaghoz:
- 1/2 kg darált marhahús
- 2 doboz sós kréker keksz
- 1 ek. só
- 1 tk. cayenne paprika
- 1/4 tk. őrölt szerecsendió
- 1/2 bögre barna cukor
- 3/4 bögre füstölt, felkockázott bacon
- 3 tojás
- 2 ek. víz
- növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Tedd aprítóba az egyik csomag kekszet, add hozzá a paprika felét, fél evőkanál sót és a szerecsendiót. Aprítsd össze.
- A marhahúst dolgozd össze egy tojással és a kekszes morzsával. Ebből formázz golyókat, és helyezd ezeket egy sütőpapírral borított tepsire.
- A másik csomag kekszet ismét tedd az aprítóba. Add hozzá a sonkát, a maradék paprikát, sót, a barna cukrot, majd aprítsd össze.
- Mártsd tojássárgájába a húsgolyókat, majd panírozd a második kekszes morzsába.
- Süsd ki olajban a golyókat, majd tedd vissza őket a tepsire. 135 fokos sütőben 20 percig süsd.
Forrás: Tasty