Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg rizs
- 10 dkg cukkini
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 2 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- 1 dl tej
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Lábosban forraljunk vizet, sózzuk, ha forr, szórjuk bele a rizst, főzzük puhára. (Ha van esetleg sok maradék húsleves, megfőzzük abban.) A cukkinit, a hámozott répát és a zellert káposztareszelőn reszeljük le, adjuk a rizshez, mikor a rizs majdnem kész. Főzzük őket együtt 5 percig, szűrjük le, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, borsozzuk. Az apróra kockázott csirkemellet kevés olívaolajon süssük 5-6 perc alatt rózsaszínre. Enyhén verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sózzuk, borsozzuk, keverjük el az enyhén kihűlt rizzsel. Forgassuk hozzá a sült csirkemellkockákat. Sózzuk, borsozzuk újra a keveréket, ha szükséges. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát olajozzunk ki, szedjük bele a rizst, és 200 ˚C-ra melegített sütőben süssük kb. 35 percig, míg a teteje kicsit megpirul. Várjuk meg, míg langyosra hűl, ekkor borítsuk ki, így már szépen szeletelhető. Vegyes salátával kínáljuk, akár hidegen, akár langyosan.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Lengyel palacsinta – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: sajtos töltött gomba