Hideg málnakrémleves minitúrógombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg málna
- 4 dl főzőtejszín
- 3 ek. méz
- 8-10 levél friss menta
A gombóchoz:
- 25 dkg túró
- 4 dkg búzadara
- 1 ek. cukor
- csipet só
- 1 tojás
Elkészítése:
A gombóchoz a túrót a búzadarával, egy csipet sóval és a tojással alaposan összedolgozzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Közben a málnát a tejszínnel és a mézzel összeturmixoljuk, hűtőbe tesszük tálalásig. (Ha hígabbra szeretnénk, akkor jéggel vagy vízzel, esetleg gyümölcslével tovább hígíthatjuk.) A túrós masszából minigombócokat formálunk, és a cukorral együtt felforralt vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. A hideg levesbe szedjük, finomra vágott mentát szórunk rá, és tálaljuk.