A görögdinnye íze gyakorlatilag teljesen összeforrt a nyárral – valószínűleg június első hetében már mindenki egy árnyas balatoni partszakaszon szeretné köpködni a magokat, amíg az édes dinnyelé összeszárad az állán.
Persze, ha épp nincs lehetőségünk vízparton pihenni, otthon is ehetünk dinnyét – vagy még inkább készíthetünk magunknak ütős, dinnyés koktélt! Úgy tűnik, 2016 nyarának slágere most a dinnyés pezsgő, ami lényegében összeturmixolt dinnyéből és pezsgőből áll, de ez véletlenül se hangozzék szemrehányásnak – ha ez a kettő benne van, az égvilágon semmi sem hiányzik belőle.
Azért persze lehet fokozni az örömöket: ajánlják például agávésziruppal (a még édesebb ízekért) vagy lime-lével is, ezektől egyébként még gazdagabb lehet az ital.
Voltak, akik ezt is továbbgondolták, és a kész koktélból pálcikás jégkrémet fagyasztottak – ennél pedig egyáltalán nem tudnánk jobb ötletet elképzelni!