Nem tudod mivel dobhatnád fel a szendvicseket? Akkor most figyelj, mert beavatunk egy igazán ínycsiklandó töltött kenyér receptjébe, amiben a csirke, a parmezán és a fokhagyma izgalmas találkozása adja a tökéletes ízharmóniát. Vidd magaddal ebédre a munkahelyedre, vagy csomagold el a családi utazásra útravalónak. Íme:
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 1 csirkemell
- 2 bögre liszt
- 4 tojássárgája
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre olaj a sütéshez
- 1 nagy bagett
- 10-12 szelet mozzarella
- marinara szósz
A fokhagymás vajhoz:
- 1/3 bögre olvasztott vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. petrezselyem felaprítva
- 1 ek. reszelt parmezán
Elkészítés:
- Egy centis darabokat vágj a csirkemellből.
- A lisztet, a zsemlemorzsát és a tojássárgáját tedd három külön tálba. Panírozd be a csirkét: először mártsd lisztbe, tojásba majd végül a zsemlemorzsába.
- Süsd ki olajban a csirkefalatokat.
- A bagettet vágd fel 3-4 darabra. Egy késsel vájd ki a belsejét.
- Két mozzarellaszeletbe csavarj bele egy csirkefalatot. Ezt dugd bele a bagett belsejébe.
- Készíts kis szeleteket a töltött bagettből, majd alufóliával bélelt tepsire helyezd őket.
- Keverd össze a vajat, a petrezselymet, a fokhagymát és a parmezánt. Ezzel kend meg a bagett tetejét.
- Tekerd rá az alufóliát, majd 175 fokos sütőben süsd 20 percig.
- Fogyassz hozzá paradicsom- vagy marinara szószt.
Forrás: Tasty