Annyira szereted a pizzát, hogy a fagyidat nyalogatva azt kívánod, bárcsak inkább pizzával lenne megtöltve a tölcséred? Ez a kívánság nem álom többé, ugyanis megszületett a tölcséres pizza, és a jó hír, hogy te is elkészítheted otthon. Mutatjuk, hogyan.
Hozzávalók 8 tölcsérhez:
- 4 bögre kenyérliszt
- 1 tk. cukor
- 1 levél élesztő
- 2 tk. só
- 1,5 bögre forró víz
- 2 + 2 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
- mozzarella sajt
- pizzaszósz
- pepperóni (ha szereted)
- kaliforniai paprika (opcionális)
- sonka (opcionális)
- bazsalikom
Elkészítés:
- Robotgéppel dolgozd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot. Add hozzá a vizet és 2 evőkanál olívaolajat. Egy könnyű tésztát kell kapnod.
- A tésztát lapítsd ki egy enyhén lisztes felületen.
- Egy tál alját kend ki a maradék olívaolajjal és simítsd bele a tésztát. Hagyd állni lefedve 1 órát. A kétszeresére kell duzzadnia.
- Válaszd két részre a tésztát, és egy konyharuhával lefedve, lisztes felületen hagyd még 5-10 percet kelni.
- A hagyományos tölcsérhez is használt tölcsérformát készítsd elő: alufóliával fedd be és fújd be sütőolajjal.
- A tésztákat lapítsd ki kör alakúra, majd vágj belőle íves tetejű háromszögformákat. Ezeket hajtsd rá a tölcsérformára.
- 230 fokos sütőben süsd 6-8 percig.
- Távolítsd el a tölcsérformát, és töltögesd meg a tölcsér alakú tésztát.
- Ha kész, tedd vissza 4-5 percre szintén 230 fokos sütőbe, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar