Ha szeretnél autentikus olaszos ízeket élvezni, nem kell egyenesen Rómáig menned. Elég, ha kilépsz a konyhába és összedobod ezt az isteni és pofonegyszerű spagettit, amihez mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged!
Hozzávalók (1 főre):
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• egy marék spagetti
• 2 evőkanál sózott vaj
• 1/4 csésze parmezán sajt (és még egy kevés a tálaláshoz)
• friss petrezselyem
Elkészítés:
Tegyünk fel egy nagy lábos vizet melegedni, és alaposan sózzuk meg, mielőtt betennénk a tésztát a forró vízbe.
Miközben a tészta fő, forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyük bele a sózott vajat és futtassuk meg rajta a felvágott fokhagymát. Addig pirítsuk, amíg jó illata nem lesz, de még nem barnul meg.
A kész tésztát szűrjük le, keverjük a fokhagymás vajba és forgassuk bele a lereszelt parmezánt és a friss petrezselymet! Sózzuk ízlés szerint, és tálaláskor még hintsük meg egy bő adag parmezánnal!