Azt már tudjuk, hogy az olimpiai faluban mennyi mindenre figyelnek a szervezők az olimpikonok éttermi menüinek összeállítása során, de természetesen az olimpikonok nemcsak az olimpia alatt, hanem mindig nagyon ügyelnek arra, hogy mit esznek. Még a kiutazás előtt pár héttel Baji Balázs gátfutó, Földházi Zsófia öttusázó, Péni István sportlövő, valamint három korábbi bajnok, Kozák Danuta, Szilágyi Áron és Gyurta Dániel is megmutatta, hogy mit jelent számukra a bajnokok reggelije. A sportolók (és egy dietetikus szakértő) elmondták, hogy mennyire fontos számukra a reggeli, és hogy étrendjük összeállítása majdnem olyan jelentőségű, mint a tökéletes edzésterv.
Kozák Danuta olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó nem vitte túlzásba a gasztroélvezeteket: kemény tojást készített kenyérrel, felvágottal, zöldségekkel, vagyis ugyanazt, amit otthon is reggelizik. Szilágyi Áron hétköznapokon a zabkása híve, de néha 1-1 különlegesség is belefér, mint amit a helyszínen is elkészített: fehérjerántotta spenóttal és koktélparadicsommal.
Gyurta Dániel kedvence a “ham and eggs” pirítóson, jégsalátával, paradicsommal és sajttal. “Ez a vasárnapi reggelim, amikor délelőtt nincs tréning. Mi úszók már hattól keményen toljuk az edzéseket, ezért általában 5:10 – 5:20 körül reggelizem, egy nap pedig akár tíz kilométert is teljesítünk” – mondta.
- Baji Balázs reggelije: klasszikus zabpehely mézzel, fahéjjal és eperrel ízesítve
- Földházi Zsófia reggelije: túró, kávé, gyümölcs, alma, fahéj, cornflakes, kefír
- Péni István reggelije: füstölt lazac, vajas pirítós, müzli szelet, frissen facsart narancslé
- Kozák Danuta reggelije: kemény tojás kenyérrel, felvágottal, zöldséggel
- Szilágyi Áron reggelije: fehérjerántotta spenóttal, koktélparadicsommal és teljes kiőrlésű pirítóssal
- Gyurta Dániel reggelije: ham and eggs pirítóson, jégsalátával, paradicsommal és sajttal
Még több reggeli az NLCafén:
- Szuperegészséges reggelik, hogy már korán reggel felpörögj
- 10 reggeli a világ körül
- 5 megunhatatlan egészséges reggeli