Mindenki imádja a pofonegyszerű ételeket, amelyek mégis annyira mutatósak, hogy vendégeink hosszú órák munkáját látják beléjük. Ez a torta pontosan ilyen. Sütni nem kell hozzá, csak a rétegeket kell ügyesen egymásra halmozni, a végeredmény pedig édes, krémes és olyan látványos, hogy mindenki azt gondolja majd, cukrászdába mentünk érte!
Hozzávalók:
A kekszes réteghez:
- 3 bögre kekszdarab
- 1 bögre olvasztott vaj
A csokis réteghez:
- 3 csésze csokidarab
- 2 és fél csésze sűrített tej
A pillecukros réteghez:
- 3 csomag zselatin
- 3/4 csésze meleg víz
- 3 csomag pillecukor
A csokiganache-hoz
- 3/4 csésze zsíros tejszín
- 1 csésze csokoládé darabokban
Elkészítés:
1. Egy tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral, majd tegyük félre!
2. A kekszes réteghez egy nagy tálban keverjük össze a kekszdarabokat az olvasztott vajjal. Vegyük a massza egy harmadát, és alaposan egyengessük el a sütőforma alján!
3. A csokis réteghez egy másik tálban keverjük össze a sűrített tejet a csokidarabokkal. Nagyjából három percre tegyük mikróba, míg össze nem olvadnak. Keverjük simára, majd kenjünk egy réteget a keksz tetejére!
4. A pillecukros réteghez keverjük egy zacskó zselatint 1/4 csésze forró vízhez, míg el nem elegyednek. Aztán keverjünk bele egy zacskó pillecukrot, míg sima masszát nem kapunk. Kenjük a tortára ezt a réteget is!
5. Helyezzük a tortát 5 percre a hűtőbe, majd ismételjük meg a rétegezést még kétszer. A két réteg között szintén tartsunk 5 perces hűtőszünetet.
6. A kész tortát hagyjuk egy éjszakára a hűtőben!
7. Készítsük el a ganache-t! Mikrózzuk meg a sűrített tejet, majd keverjük bele a csokoládédarabokat. Kevergessük, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl, aztán borítsuk a torta tetejére – hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalain, attól csak még gusztább lesz!