1. Ne moss meg semmit a tárolás előtt, csak akkor, ha már fogyasztani akarod!
2. A zöldségeknek és gyümölcsöknek jobb a száraz környezet – a nedvességtől hamarabb megromlanak!
3. Így tárold az avokádót: ha éretlen, tedd zacskóba, esetleg helyezz mellé egy banánt is, de amint megpuhul és sötétzöld lesz, helyezd a hűtőbe!
4. Ha szeretnéd, hogy a banán sokáig friss maradjon, csavard a szárát műanyag fóliába!
5. A meghámozott, felvágott zöldségeket is frissen tarthatod, ha egy vízzel teli befőttesüvegben, a hűtőben tárolod őket.
6. Nem minden lehet együtt: egyes zöldségek vagy gyümölcsök elősegíthetik egymás érését, ilyen például a banán, mangó, körte, paradicsom vagy a szilva. Különösen érzékeny lehet erre a hatásra a padlizsán, az alma, a krumpli, a répa és a brokkoli, így ezeket nem érdemes együtt tárolni.
7. A hagyma és a krumpli sose legyen közös rekeszben, mert úgy sokkal hamarabb tönkremennek.
8. A hagymafélék szeretik a sötétet – adjuk meg nekik ezt az örömöt.
9. A spárgát úgy érdemes tárolni, mint egy csokor virágot: csokorba kötve, egy pohár friss vízben.
10. A zöldségnek az a lehető legjobb, ha szobahőmérsékleten tartjuk, és jut neki egy kis légmozgás is.