A mogyoróvaj nálunk is egyre népszerűbb alapanyag, nem is kérdés, hogy miért: csupa mogyoró, finom és krémes, ráadásul egyszerűen és sokféleképpen használható.
Például készülhet belőle ilyen isteni mogyoróvajas keksz is, ami szuperegyszerű, ráadásul csak négy hozzávalóra lesz szükségünk hozzá. A végeredmény pedig annyira omlós és mutatós, hogy biztosan nem tudunk majd leállni a falatozással!
Hozzávalók:
- 1 csésze mogyoróvaj
- 1 csésze cukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
1. Keverjük össze az alapanyagokat, míg egységes masszát kapunk belőle!
2. Formáljunk a tésztából néhány centis golyókat, helyezzük el őket egymástól kellő távolságra egy sütőpapírra, aztán egy villával gyengéden lapítsuk őket tallér formájúra.
3. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük aranybarnára 15 perc alatt!