Az avokádó igazi szuperkaja, egészséges és nagyon finom – na de a magja? Az utolsó dolog, ami eszünkbe jutna róla az az, hogy ehető. Pedig valójában azzá tehető, egy trükk segítségével. Az íze a magfajtákhoz hasonlít, jótékony hatásai pedig az avokádó húsáéhoz hasonlóak: aminosavakban és antioxidánsban gazdag, fiatalító hatású, izomregeneráló, és bővelkedik egészséges zsírokban is. De nem csigázunk tovább – jöjjön a trükk!
Tisztítsd meg a magot, majd helyezd egy sütőpapírral borított tepsire. Tedd 120 fokos sütőbe és hagyd benne állni 2 órán át. Ezután úgy kell kinéznie, ahogy az alábbi videón látható: a héjának szinte le kell pattannia róla. Távolítsd is el a héját és egy késsel vágd ketté, majd apróbb darabokra – akkor jó, ha könnyen vágható. Ezután már rajtad múlik, hogyan használod fel: beteheted egy aprítóba és porrá apríthatod, majd hozzáadhatod smoothie-khoz és sütitésztákhoz. De hagyhatod darabokban is, és hozzákeverheted a müzlidhez is.
Forrás: Popsugar