Szereted a csirkét, de az utóbbi időben mintha ráuntál volna? Segítünk, hogyan ismerheted meg egy új, izgalmas oldalát: ebben a távol-keleti ihletésű receptben a csirkemellet egy kis narancs dobja fel! A narancsos csirkefalatokat ízlés szerint fűszerezheted – ha nem készíted túl csípősre, garantáltan a gyerekek kedvence is lehet! Már mutatjuk is, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 tk. fehér bors
- 1,5 tk. só
- 2 csirkemell, felkockázva
- 1/2 bögre kukoricakeményítő
- 1/4 bögre liszt
- növényi olaj a sütéshez
- 1 ek. olaj
- 2 tk. fokhagyma
- 1 ek. gyömbér
- 1/2 tk. csilipehely
- 1 ek. rizsecet
- 1,5 ek. szójaszósz
- 5 ek. ecet
- 1,5 ek. víz
- 3,5 ek. cukor
- 1 ek. narancshéj
- 1 ek. vízben feloldott 1 ek. kukoricakeményítő
- újhagyma/snidling díszítésnek
Elkészítés:
- A tojást verd fel a sóval és a borssal. Forgasd át benne a csirkekockákat.
- A kukoricakeményítőt és a lisztet keverd össze, majd forgasd át ebben is a csirkét. Süsd ki forró olajban.
- Egy serpenyőben pirítsd meg olajon a fokhagymát, add hozzá a gyömbért, a csilit, keverd el. Jöhet bele a rizsecet, a szójaszósz, az ecet is, majd a víz, a cukor és a narancs héja.
- Ebben pirítgasd át a csirkekockákat, majd locsold meg a kukoricakeményítős vízzel. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty